Publicēšanas datums: 06.09.2021.
Vai tomātu pasta ir sliktāka par tomātiem?
Tomātu pastai ir līdzīga uzturvērtība kā svaigiem tomātiem. Termiskās apstrādes laikā dažas uzturvielas pat kļūst vēl vērtīgākas. Skaidro ''Veselības centrs 4'' Estētiskās medicīnas klīnika ''
dermatoloģe, dietoloģe Lāsma KalnbērzaTomāti ir labākais dabiskais likopēna avots; tas ir spēcīgs karotinoīdu grupas antioksidants un piešķir tomātiem sarkano krāsu. Tomātu karsēšana ražošanas procesā paaugstina likopēna biopieejamību un aktivitāti.
Tomātu pasta satur arī C vitamīnu, lai gan ne tik daudz kā svaigi tomāti. C vitamīns ir labi zināms antioksidants, kas novērš brīvo radikāļu bojājumus un ir nepieciešams kolagēna veidošanās procesā.
Šajā pastā ir arī kālijs, K vitamīns un B grupas vitamīni. Atšķirībā no daudzām mērcēm un garšvielām tomātu pastā ir ļoti maz kaloriju, tāpēc tā var būt piemērota visdažādākajām diētām – ar samazinātu ogļhidrātu daudzumu, ar zemu tauku saturu, veģetārajām un citām.
Zināšanai!
Veikalā nopērkamajai tomātu pastai burciņās var nebūt nekādu papildu sastāvdaļu, taču ir arī pastas, kuru sastāvā atradīsi, piemēram, rafinētas augu eļļas, cukuru, sāli un dažādus konservantus. Tam derētu pievērst uzmanību – labāk izvēlēties produktus bez liekām piedevām.
Vairāk lasiet žurnāla ''100 Labi Padomi'' 2021. gada septembra numurā
Saistītas ziņas
Kas jāzina par gripu: atbild speciālists
Melanomas piesardzība – profilaktiskajām pārbaudēm ir liela nozīme!
Mākslas terapija palīdz labāk justies šajā pasaulē
Vesels ēdis skolas bērns!
Melanoma pielavās nemanot. Paliec dzīvs!
Sūdzības par dedzināšanu aiz krūšu kurvja vasarā biežākas
Stress veicina dedzināšanu aiz krūšu kaula
Krūšu implanti
Maijs – melanomas piesardzības mēnesis: pārbaudi dzimumzīmes!
Plastikas ķirurģija – krūšu skaistumam un sievietes labsajūtai